Wie wij zijn

Stomerij Kwiek-Klien sinds 1897

Dhr. J.M.Veltman was op 12 jarige leeftijd in 1884 begonnen in een stomerij op de Ganzenmarkt te Utrecht die de naam Petit Stomerij droeg. Nadat de eigenaar van deze stomerij overleden was heeft Veltman senior in 1897 de stomerij overgenomen en zich weten te vestigen op de Voorstraat nr. 22 te Utrecht.

Een jaar later heeft hij de kans gekregen van toenmalige koningin Wilhelmina om de troonmantel te mogen reinigen voor de troonopstijging. Zijn zoon J.M.Veltman junior heeft dezelfde opdracht mogen uitvoeren voor toenmalige troonopstijging van koningin Juliana in 1948 en heeft tevens de mantel mogen veranderen na aanvraag van de toenmalige koningin. Helaas was de zoon van Veltman junior te laat met de aanvraag voor reiniging bij de troonopstijging van koningin Beatrix in 1980. (De gekozen kleur oranje voor logo en interieur leid zich af aan deze geschiedenis)

In 1973 heeft een dochter en schoonzoon van Veltman junior de kans gekregen eenfiliaal over te nemen. In de jaren tussen 1898 en 1985 zijn er diverse warme filialen (filialen met machines) en koude filialen (dependances) geweest in onder andere Amersfoort, Baarn, De Bilt, Bilthoven, Hilversum, Utrecht, Weesp, Woerden en Zeist.

De vestiging op de Damstraat 62 in Utrecht is de laatste die nog draaiende is.
Kwaliteit is iets wat wij hoog in het vaandel hebben staan en dat elke dag weer nagestreefd wordt.